افزودنی بتن :
افزودنی های بتن برای افزایش کاربرد ، اصلاح بعضی ویژگی های بتن در شرایط محیطی ویژه در این بین بتن از جمله پرکاربرد ترین ماده در مصالح ساختمانی می باشد.
در شرایطی که نیاز به بتن ریزی سریع ، حفظ سازه ها در تماس دایمی با آب و مقابله با عواملی مانند سرما و یخبندان و … که باعث از بین رفتن و یا کاهش کیفیت عملکرد بتن می شود از ملزومات بتن ریزی استفاده می شود .
هم چنین مصرف افزودنی بتن این امتیاز را دارد که موجب صرفه جویی های گوناگون در هزینه های شما به صورت های مستقیم ، غیرمستقیم و نهان می شود. از جمله صرفهجویی های مربوط به افزودنی بتن میتوان به کاهش مقدار سیمان و آب ، افزایش بهره وری نیروی انسانی ، کاهش هزینه های حاصل از افزایش کیفیت بتن ، کاهش زمان انجام فرایند ، افزایش مقاومت های مکانیکی ، کاهش استهلاک تجهیزات و ماشینآلات و … اشاره کرد.
افزودنی بتن آب بند کننده نظیر (ژل میکروسیلیس الیافدار و …) به آن دسته از موادی اتلاق می شود که نفوذ پذیری بتن را کاهش داده و باعث محدود شدن حرکت آزاد آب در داخل بتن می شود. در واقع این دسته از مواد افزودنی سبب مسدود شدن راه های نفوذ آب به داخل بتن می شوند.
همچنین جلوگیری از مشکلات مربوط به حرکت آب داخل بتن، مانند تخریب ناشی از چرخه ذوب و یخ، خوردگی، کربناتاسیون و شوره زدگی با استفاده از افزودنی بتن کاهنده نفوذپذیری صورت می گیرد. این دسته از مواد افزودنی بتن به دلیل کاهش میزان نفوذپذیری، دوام بتن را افزایش داده و همچنین منجر به کاهش آب انداختگی بتن تازه می گردد. افزودنی بتن در حالت کلی به دو دسته افزودنی های شیمیایی و افزودنی های معدنی طبقهبندی میشوند.
افزودنیهای شیمیایی بتن بر اساس نوع تاثیر و کارکرد اصلی در بتن، به صورت زیر دسته بندی می شوند:
۱ – افزودنی های بتن کاهندههای آب
۲ – افزودنی های بتن هوازا
۳ – افزودنی های بتن تند گیر (فوق روان کننده ، روان کننده و..)
۴– افزودنی های بتن شتابدهنده (تسریعکنندهها)
۵ – افزودنی های بتن منبسطکننده
۶ – افزودنی های بتن پایاگر (دوامبخشها)
۷- افزودنیهای خاص
امروزه ساخت بتنی که در آن از ملزومات شیمیایی بتن استفاده نشده باشد؛ در دنیا بسیار نادر می باشد. زیرا با وجود اینکه بتن ماده ای بسیار پر مصرف در صنعت ساختمان سازی است؛ دارای معایبی می باشد که با کمک مواد افزودنی شیمیایی می توان آنها را برطرف نمود.
در اینجا تاثیر مواد افزودنی و ملزومات شیمیایی بتن در بهبود رفتار آن مورد بررسی قرار گرفته که نتایج حاصله به شرح زیر می باشد:. استفاده از سیلیس در بتن علاوه بر کاهش تخلخل و آب بند کردن بتن موجب افزایش مقاومت بتن می گردد.
افزودن روان کننده در بتن باعث کاهش نفوذپذیری و همچنین کاهش مقدار آب مصرفی، افزایش روانی، افزایش تراکم، حفظ اسلامپ و افزایش مقاومت بتن می شود.
با توجه به بررسی های انجام شده، با افزایش مقدار لاتکس در بتن نفوذ پذیری نیز کاهش یافته و باعث افزایش مقاومت بتن می گردد.
درصورت استفاده از ماده حباب ساز، با افزایش سن بتن جذب آب در آن متوقف شده و افزایش نمی یابد.
اضافه کردن افزودنی حباب ساز و پودر هیدروفوبیک به بتن در کاهش نفوذ آب به داخل بتن بسیار موثر است؛ اما افزودن پودر هیدروفوبیک تاثیر بیشتری در این امر دارد.
دیدگاهتان را بنویسید